• Prof. Dr. Kurscheid
  • Prof. Dr. Kurscheid
 
 
Dr. Thomas Kurscheid

Informatie over prof. dr. Thomas Kurscheid

“Gezondheid is niet afhankelijk van toeval; u hebt uw gezondheid voor een groot deel zelf in de hand!”

Volgens dit principe leeft en werkt prof. dr. med. Thomas Kurscheid.
Prof. dr. med. Thomas Kurscheid is gezondheidswetenschapper, specialist in algemene geneeskunde en arts voor preventieve geneeskunde, natuurgeneeskunde, sportgeneeskunde en voedingsgeneeskunde. In zijn praktijk in Keulen met focus op preventieve gezondheidszorg werkt hij samen met internisten, bedrijfsartsen, psychologen, voedingswetenschappers en fysiotherapeuten. De wetenschappelijke uitwisseling in heel Duitsland met collega’s uit de prevent.on-groep zorgt voor een gegarandeerd hoge behandelingskwaliteit. De zorg die prof. dr. Thomas Kurscheid biedt, gaat daarmee veel verder dan de normale zorg van huisartsen: tot de door hem gepraktiseerde interdisciplinaire begeleiding behoren verfijnde check-upprogramma’s en gezondheidscoaching.  Aan de hand van de omvangrijke resultaten ontwikkelt dr. Kurscheid samen met de patiënten strategieën voor een gezonder leven. Daarbij spelen veranderingen in het dagelijkse leven een bijzondere rol.

In het Institut Prof. Dr. Kurscheid worden de voordelen voor patiënten en de effectiviteit van apparaten, methodes en procedures getest. Dit gebeurt in samenwerking met gerenommeerde hogescholen (zoals de Sporthogeschool van Keulen).
Prof. dr. Kurscheid is al jarenlang een veelgevraagde media-expert en presentator, omdat hij complexe medische onderwerpen op interessante en begrijpelijke wijze weet over te brengen. Als adviseur vertelt hij over alle onderwerpen met betrekking tot de gezondheid.

Sluiten